In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 31, 2008

studie kost veel tijd

Daar de rest van het werk momenteel niet veel om het lijf heeft, heb ik me compleet op m´n studie gestort.
Vind het echt superleuk om te doen en ben al lang niet meer zo ontzettend enthousiast ergens over geweest. Ondertussen ben ik bezig met het opzetten van een website en contact aan het zoeken met ontwerpers voor een eigen logo.

Ik heb een hele hoop ideeën die ik uit wil gaan voeren en moet mezelf echt in toom houden, want ik begin nu aan van alles en nog wat, maar ken mezelf dan komt er niets echt af.

Ik probeer ook een hoop van mijn leerwerk buiten te doen, want het zonnetje schijnt weer dat het een lieve lust is.
Straks nog bij wat mensen langs om te kijken of we iets kunnen organiseren voor de 19e juni als de eerstvolgende bijeenkomst van de jonge ondernemers bij ons is.

En verder zien we wel, gewoon lekker van het weekeinde genieten denk ik maar.

dinsdag, mei 27, 2008

Blij met een bloemetje

De presentatie gisteravond ging voor een eerste keer best goed. Er moet natuurlijk nog aan het een en ander geschaafd worden, maar de algehele indruk was goed.
De laatste keer was het allemaal nog te klinisch, te veel tekst op de sheets en nu hebben we er wat kleine plaatjes ingezet om het geheel op te vrolijken, minder tekst zodat Paul er meer omheen kan vertellen en ook qua inhoud ligt het nu precies op de lijn waarop wij het willen hebben.

Vanochtend lagen we eigenlijk nog veel te lekker te slapen, maar ja school en werk staan niet stil. Dat is dan zo ´s ochtends echt sleepwerk hoor.
Lekker ontbeten met gewone en choco croissants en daarna snel aan de slag.

Kinders naar school, Paul is naar een klant en ik heb de brief die ik gisteravond netjes door het raam aangegeven kreeg (grinnik) snel vertaald. Beetje administratie bijgewerkt en toen moest ik eventjes boven op balkon kijken naar onze plantjes. En wat we eigenlijk al hadden gehoopt en verwacht.... onze eerste bloemetje is er!
Een groot unicum voor mensen die zulke bruine vingers/duimen hebben als wij.
Daarom natuurlijk meteen een foto gemaakt, die ik met iedereen wil delen.


Dat een mens zo blij kan zijn met 1 klein bloemetje....!

maandag, mei 26, 2008

Indonesisch en verjaardagen

Zaterdag vrijwel de hele dag in de keuken gebivakkeerd (wel even 3 kwartier zonnetje erbij gepakt) met een heerlijk resultaat. We hadden:
Smoorvlees, Rendang vlees, babi ketjap, ajam smoor, rode curry, sajoer boontjes, sambel telor, gado gado, witte rijst, eenvoudige nasi, pisang goreng, atjar, seroendeng en 2 soorten kroepoek.
Natuurlijk veel te veel voor z´n zessen, maar dat geeft helemaal niets :)

De sambal telor was het enige gerecht dat ik vrij pittig had gemaakt, alhoewel de meeste indonesiërs en ook nederlanders er waarschijnlijk om zouden lachen. Tja, ik hou heus wel rekening met m´n gasten, alhoewel ik eigenlijk Christoph een loer had willen draaien en echt een loeiheet gerecht voor z´n neus had willen zetten. Hij vond het weliswaar heet, maar niet te erg. Christine liet het na 1 klein hapje proeven liggen, zij vond de rest van de gerechten al pittig genoeg.

Joris had ook weer 2 prachtige stunts die avond. Eerst zaten Christine en ik samen op de bank, maar toen ik wegging om het eten op tafel te zetten, vloog hij naar Christine toe, kroop helemaal tegen haar aan, arm om haar middel en knuffelen.
Aan tafel zat hij naast Christine en toen hij z´n eten op had, stond hij opeens op en gaf Christine een hele vette zoen op d´r wang.
Zo klein als hij is, is hij een charmeurtje bovenste klasse. Het gaat nog wat worden met dat kind.
Ook vond hij het nodig om het heetste gerecht te willen eten en dan niet een klein beetje. Dus hij eet de eieren lekker op onder het roepen van: "ik vind het helemaal niet heet hoor, het is echt niet heet!". Maar toen had hij het op..... de bijgeleverde komkommers verdwenen ineens heel snel en hij heeft ook nog een tijdje met de komkommer over z´n lippen moeten wrijven voordat de hitte weer weg was.

De kinderen zijn uiteindelijk rond negen uur naar bed gegaan, terwijl wij met z´n viertjes rond een uur of tien nog even een afzakkertje bij Tresor zijn gaan halen. Half een zijn wij weer vertrokken terwijl de andere twee nog vast werden gehouden door een andere bezoekster.

Zondag lekker lui uitgeslapen en ´s middags langs Haus Tirol gegaan om Emiek daar (een dag te laat) te feliciteren met haar verjaardag. Was supergezellig, leuk zitten praten en ook nog even geholpen met de tuin. Er moesten nog wat stenen langs de tuin gelegd worden, plantjes worden geplant en plantjes worden begoten en dat gaat nu eenmaal sneller als je dat met z´n allen doet.
Als alternatief voor taart hebben we heerlijk pizza van Massimo gegeten en zo kwam ook aan de zondag weer een prima einde.

Vandaag hard gewerkt aan de presentatie voor de onderhoudscontracten die we willen gaan verkopen, Paul is nog naar klanten geweest, terwijl ik ook weer lekker het een en ander heb zitten vertalen.

Valt trouwens best mee met de belasting hoor Ineke, momenteel is de hoeveelheid werk vrij klein dus kan ik dat er vrij makkelijk bijdoen.

Vanavond krijg ik van Christoph nog een brief geleverd die vertaald moet worden en om een uur of acht gaan we, nou ja eigenlijk Paul ik ga mee om te kijken, de eerste echte proef-presentatie doen. Ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen. We zijn er behoorlijk tevreden over, nu kijken of het een beetje wil aanslaan. Maar goed, daarom is het ook een proef-presentatie en nog niet voor het eggie, dan kun je de fouten er tenminste nog uitkrijgen.