In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 01, 2006

Poetsen....

Zo, vandaag alweer de tweede poetsdag achter de rug. We zijn hard bezig in de kelder en dat is een flink werk kan ik je vertellen. Eerst donderdag vrijwel de hele dag blubber staan scheppen. Gisteren op de camping bezig geweest met grasmaaien.

Tussen de middag stonden ineens Manda, Adri en kinderen voor onze deur. Harstikke leuke verrassing moet ik zeggen. Was kort maar heel gezellig.

Gisteravond gezellig met kennissen van de camping zitten ouwehoeren, patat en frikandellen eten en een beetje teveel drinken. Daar had ik vanochtend dan weer wel een beetje last van, maar goed ´s avonds een vent, ´s ochtends een vent zullen we maar zeggen.

Vanochtend eerst weer een uurtje buro gedraaid, daarna moest ik wat zeilen afspuiten om daarmee vervolgens de houtstapel af te dekken. Toen ook even lopen etteren met Christoph waarbij ik hem en daarmee ook de binnenkant van z´n auto natspoot.
Vond ´ie niet leuk.
Vanmiddag weer de kelder staan poetsen, maar om 3 uur weer naar de camping gegaan omdat er nog wat gras gemaaid moest worden. Weer ruzie lopen maken met de grasmaaier. Dat ding en ik gaan niet helemaal goed samen. Toen kwam Christoph ook nog langs en we zijn allebei een beetje genervt op het moment dus we gingen weer een beetje lopen etteren tegen mekaar. Ach gaat ook wel over.

Zit nu een beetje voor jan met de korte achternaam in het buro omdat er nieuwe gasten zijn aangekomen die zich nog moeten inschrijven, maar ze maken er niet veel haast mee. Nou ja, we zien wel, als het niets wordt, dan wordt het niets.

Vanavond gaan we voor het eerst weer in ons eigen huis slapen. Eens even kijken of het lukt met dat herrieding in de kelder.
Helaas kunnen we nog steeds geen foto´s publiceren, want de spullen om dat te doen hebben we nog niet binnen.

donderdag, juni 29, 2006

Gered door de buurvrouw

Gisteren na alle gedoe even geen zin in internet en bloggen.
Sabine is gisteren met school naar de Wahlfahrtskirche in Kirchberg gegaan. Ze zijn heen gaan lopen, vervolgens in de kerk heeft de pfarrer ze nieuwe liedjes geleerd en dat vindt Sabine fantastisch. Ze had ook allerlei prachtige beelden en schilderijen gezien vertelde ze. Helaas geen foto´s want wij konden niet mee, moesten allebei werken.

Ben zelf de hele ochtend op de camping aan het werk geweest terwijl Paul naar klanten was en thuis nog het een en ander heeft gedaan.
´s Middags is Sabine bij Jenny gaan spelen, waarmee ze ook gezellig naar het zwembad is geweest. Het was gisteren weer loeiheet, dus wel zo lekker.
Ik ben met Joris op de camping gebleven en wij zijn ´s middags gaan helpen met het vegen van de straten. Christoph had z´n vriendin en haar zus opgeroepen om mee te helpen met grasmaaien, maar dat maakt natuurlijk best wat troep op de straten en die kon ik dan weer wegvegen. Jan was bezig met grastrimmen dus we waren met de volledige bezetting bezig.

Op een bepaald moment reed Christoph weer met een noodvaart rond en kwam bij een camper aan waar mensen voor zaten. Hij had alleen niet gezien dat die mensen aan het slapen waren en racete er met een noodvaart langs waarop die mensen boos werden. Er staat namelijk aan de poort dat er tussen 13.00 en 15.00 uur rusttijd is, maar dat hebben we helemaal niet want daar is geen tijd voor. Hij heeft zich netjes verontschuldigd, maar de mensen waren toch vrij boos. Mevrouw kwam even later ook nog haar beklag bij mij doen, toen ik eventjes in het buro zat met Paul om wat privé zaken af te handelen.

´s Avond nergens zin in dus gewoon lekker op de bank gehangen en verder niets.
Om 10 uur nog even de slagboom afgesloten en dat was het.
Helaas begon het ´s nachts weer te onweren en te storten. Kinderen natuurlijk weer heel bang (nou ja, Joris in ieder geval). Na de grootste bui buiten gaan kijken naar de schade. Natuurlijk waren er weer vlaggen naar beneden gekomen en er brandde een alarmlicht op 1 van de stroomkasten. Helaas had ik de sleutel niet bij me dus kon die niet uitzetten. Dus dat vanochtend maar gedaan. Verder gelukkig geen vervelende dingen gebeurd.

Vanochtend hoorde we van de buurvrouw dat zij vannacht nog anderhalf uur bezig was geweest om te zorgen dat het water niet weer bij ons de kelder inliep. Hartstikke lief en ze had ons natuurlijk ook best kunnen bellen, maar dat had ze niet willen doen geloof ik. Ik heb haar zelf niet gesproken dus dat weet ik niet precies.

Op de camping weinig problemen, enkel een paar putten die een beetje dicht zaten, maar die zijn nu ook voor het grootste deel weer open.
Vanochtend ook nog even met een van de mannen van Top Technik staan praten. In Wörgl was er 30 tot 40 cm hagel naar beneden gekomen en waren er een aantal kelders ondergelopen. Ook in Westendorf was er heel wat hagel naar beneden gekomen, vertelde een juf van Joris. Zij hadden hagel door het riool de wc in gehad. Ook bijzonder om te horen.

We horen in ieder geval wel van iedereen dat ze het nog nooit zo extreem hebben meegemaakt in zo´n korte tijd. Maar ja, het is nu eenmaal zo dus we leven er maar mee.

Zodadelijk ga ik naar huis om de laag modder die er nog ligt weg te scheppen, te dweilen en dan kunnen er nog 2 extra ontvochtigingsapparaten neergezet worden.

dinsdag, juni 27, 2006

is 3x scheepsrecht of gewoonweg teveel ??

Sinds gister een uur of 12 ´s middags staat er bij ons in de kelder een apparaat te blazen om de kelder droog te krijgen. Volgens de meneer van de betreffende firma duurt het 4 tot 8 weken voordat het zaakje helemaal droog is.

Vanochtend eerst thuis het een en ander opgeruimd. Daarna naar de camping om daar de administratie die er ondertussen weer lag weg te ruimen. Paul bleef thuis om te wachten op de meneer van Telekom die ervoor ging zorgen dat we weer telefoon en internet zouden krijgen.
Na het ochtendwerk eerst naar huis om daar de hal zover klaar te krijgen dat ik vandaag of morgen kan gaan verven. Dus de laatste rommel eruit en zoveel mogelijk stofvrij maken.
Toen lekker het eten in mekaar geflanst, terwijl Paul bij een klant vandaan de kinderen uit school ging halen.

Na het eten lekker geluierd en daarna weer naar de camping, want ik had beloofd dat ik een lampje zou vervangen bij de garage (die was gisteravond erg irritant aan het flikkeren) en de vlaggen op zou hangen.
Even kort overlegd en besloten dat we de vlaggen eerst maar eens moeten wassen, ze waren erg vies geworden nadat ze de laatste tijd een aantal keer heel snel gestreken moesten worden vanwege slecht weer.

Tegen een uur of 4 was ik klaar bij de garage en omdat het ondertussen weer was gaan onweren snel naar de caravan waar de kinderen tv zaten te kijken. Ze zijn erg bang voor onweer dus ik ben snel naar ze toe gegaan. Paul was nog even weg en ondertussen begon het flink te storten. Toen Paul terugkwam, heeft hij eerst de auto zo weggezet dat we geen last zouden hebben van een eventuele hagelbui. Dat was erg goed, want niet veel later kregen we een hagelbui op het dak.
Om 16.49 uur werden we gebeld door Sonja (onze huisbazin) dat Paul meteen moest komen omdat het water weer kwam. Paul is meteen weggereden en nog geen 2 minuten later hing Christoph bij mij aan de telefoon. Waar zijn jullie? De beek komt, of eigenlijk, is er weer!
Lang verhaal kort, we zijn nu dus binnen een week tijd voor de 3e keer ondergelopen. Begin er nu toch een beetje moe van te worden eerlijk gezegd. Gelukkig nu geen materiele schade meer. Daarom lachen we er maar gewoon weer om, iets anders kunnen we er toch niet mee doen.

Ik ben bij de kinderen in de caravan gebleven. Wel frustrerend, want je wilt ook zo graag iets doen in het huis. Maar goed, kinderen opvangen is ook erg belangrijk, want voor hun is het ook erg moeilijk.

Paul heeft tijdens het leegpompen ook weer met allerlei bekenden uit het dorp gepraat, waaronder met de burgermeester die ook was komen kijken. Het is belangrijk dat de mensen weten wat er speelt en ook dat ons bedrijf erg getroffen is hierdoor.

Nu zitten we in de caravan een beetje bij te komen. Beetje internetten en radio luisteren. De kinderen liggen ondertussen weer lekker te slapen. Ik heb eerst bij Joris gelegen tot die in slaap was gevallen, want die wordt helemaal naar van het onweer. Sabine is gelukkig al blij genoeg als er 1 van ons in de caravan is, die slaapt wel gewoon.

Morgen maar weer eens kijken hoe het huis er bij ligt….

Gelukkig hebben we de fotos nog....

Voor de verzekering hebben we een aantal fotos gemaakt, hieronder een impressie:

De eerste foto, ongeveer half elf 's avonds:


De volgende morgen zag het er inmiddels zo uit:


Al snel was de Vrijwillige Bandweer brixen in inzet:


En zo zag het eruit in het trappenhuis van de kelder:


Onze werkruimte, ons bureau etc:


De stookruimte:


De hal vanuit het stookhok naar de Montageruimte van paul:


Het is nu bewezen, Computers werken op modder, als de modder ontsnapt; stop de PC:


Opgeruimd staat netjes....*snik*:


Gelukkig hadden we nog een nooddouche:

maandag, juni 26, 2006

grote schoonmaak

Na het werk op de camping zijn we weer lekker naar ons huis gegaan om te kijken wat we konden doen. Eerst maar de modder van de vloer gedweild, want een zooitje is het wel hoor.
Daarna is Paul in het woongedeelte verder gegaan en zijn Sabine en ik de gang onder handen gaan nemen. Op de muren en deels op het plafond zat het namelijk helemaal vol met modder. Nu kun je dit er met de hogedrukspuit proberen af te spuiten en dat gaat ook best aardig, maar dan houd je geen muren meer over. In de kelder is dit ook gebeurd en daar moet opnieuw gestuct worden.
Dus we zijn met borstel en schuursponsjes aan de slag gegaan. Een flinke hoeveelheid werk, een nog flinkere hoeveelheid stof, maar het ziet er nu weer heel aardig uit. Als we hier nog een laag latex overheen smeren, zie je nergens meer wat van.

Paul is in de loop van de middag nog even met de kinderen naar het zwembad gegaan. Die hadden natuurlijk vanaf woensdag helemaal niets meer aan ons gehad, dus we vonden dat ze dat wel verdiend hadden.
Ik was ondertussen in de gang verder aan het schuren en reed ook elk uur nog even naar de camping om de was te doen daarzo. Je maakt nu eenmaal een hele hoop vies met dit modderige werk dus de hoeveelheid was liegt er niet om.
Om half vijf waren Paul en de kinderen weer terug en ik ben om kwart voor vijf naar de camping gegaan om daar nog een uurtje buro te draaien. (en natuurlijk nog de was te doen, haha)
Paul ging thuis nog wat dingetjes afmaken en vervolgens een verjaardagsmaal voor zichzelf koken. Een lekkere bak macaroni, want van de restaurantmaaltijden hadden we toch echt even genoeg.

Doordat we nu in de caravan van m´n schoonouders slapen, lijkt het echt net alsof we op vakantie zijn. Werkvakantie dat wel, maar toch, we vinden het wel grappig eigenlijk.
´s Avonds zijn we voor de tv gaan liggen om naar het voetbal te kijken. Vonden we wel grappig voor een keertje. Nou hebben we onder tafel gelegen van het lachen om het recordaantal gele kaarten (sorry voetbalfans) en hebben weer even genoeg voetbal gezien voor de komende 2 jaar ofzo.

Als het goed is, is er op dit moment een bedrijf in ons huis met speciale apparatuur om onze kelder weer goed droog te stomen. Ben heel benieuwd hoe het gaat worden.
Volgens Christoph kunnen we wel eens een maand uit onze woning verdreven zijn, omdat die apparatuur zoveel herrie maakt. Nou ja, we zien het wel, straks eerst maar eens kijken of ze er echt zijn.

Verder kan ik nog steeds iedereen aanraden om hier op vakantie te komen. Het weer is fantastisch mooi. Beetje warm om echt heftige dingen te gaan doen, maar perfect voor dagen in het zwembad en een beetje rondlummelen.
Blijft toch grappig dat ik sinds augustus afgelopen jaar continu het gevoel heb op vakantie te zijn...

zondag, juni 25, 2006

Lang zal Paul leven

Zo, weer tijd voor het buro, dus tijd voor internet.

Paul is gisteravond nog tot een uur of 8 bezig geweest in het huis. Alles beneden is nu leeggezogen (alhoewel het ook weer geregend heeft, dus we weten niet of het ook allemaal nog leeg is) dus we hopen vandaag schoon te kunnen gaan maken. Maar eerst een geul graven door de drek om het huis heen en een walletje proberen op te werken om te zorgen dat het niet vol blijft stromen, anders hebben we er nog weinig aan.

Zelf heb ik gisteren op de camping nog de wc´s staan poetsen. Nee, ik ben echt geen poetsvrouw geworden (wat een klerewerk zeg, ben blij dat ik het niet voor m´n beroep moet doen) maar er was al een aantal dagen niet schoon gemaakt omdat iedereen in het sporthotel bezig is en dat vond ik gewoon erg voor de mensen hier. Ik vraag me wel af hoe ze het normaalgesproken zo snel schoon krijgen, want ik ben toch vrij lang bezig geweest voordat het er een beetje uitzag en dan heb ik het eigenlijk alleen bij de dames in het tweede sanitairgebouw goed gedaan. De rest alleen maar vlug vlug vlug. Want om half negen had ik het ook echt gehad.
Kinderen moesten nog op bed en we moesten ook nog wat eten.

In ieder geval erg lekker geslapen vannacht en dat is ook wat.
Vanochtend Paul snel een verjaardagskus gegeven en ondertussen was het alweer tijd om me snel in de kleren te hijsen en het buro open te doen. Is een flinke tijd terug dat ik zo lang heb kunnen uitslapen.

Zodadelijk hopelijk gaan ontbijten (Paul is alweer weg met de auto, dus ik hoop eigenlijk dat hij broodjes is gaan halen) want daarvoor hadden we dus nog geen tijd gehad. En daarna thuis aan de slag.

O ja, wat betreft de hagelslag: Beste Henk, ten eerste was het een geintje (alhoewel ik heus open sta voor een pakkie, haha) en ten tweede ga je als je voor een begrafenis een paar uur in NL bent niet zeggen van sorry hoor, ik moet even weg, even een paar pakkies hagelslag kopen....