In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, mei 24, 2012

Voorbereidingen

Vandaag al lekker de nodige voorbereidingen voor ons weekendje weg gemaakt. Na de eerste fysiotherapie van gisteren kan ik m´n linkerarm alweer een stukje beter gebruiken, dus dat is helemaal fijn.
Ik besef ineens dat ik het hier op de blog nog niet had geschreven, maar ik heb op 4 mei een schuiver gemaakt met m´n brommer, omdat er een fietser vlak voor me ineens de weg over wilde steken, terwijl ik met ca. 35 km/h kwam aanrijden. Vanwege tegenverkeer en een auto op diezelfde kruising aan de rechterkant, kon ik alleen nog maar remmen. Tja, toen ben ik over links onderuit gegaan.
Als resultaat mocht ik een nachtje in het ziekenhuis doorbrengen. Die vonden daar:
linkerknie geschaafd en licht gekneusd, linkerelleboog flinke diepe schaven en de bovenarm ook licht gekneusd. Rechterhand geschaafd en last van de duim (nog steeds) vermoedelijk of een interne blauwe plek (volgens de dokter) of een flink uitgerekte/licht ingescheurde pees (volgens mij) gebroken in ieder geval niet, een lichte hersenschudding, een gezicht vol met schaafwonden (ondanks de helm, maar ja een potje is nou eenmaal open aan de onderkant) en een gebroken neus.
M´n linkerarm/schouder heeft er een lekker trauma aan over gehouden en kan ik niet meer helemaal omhoog en naar achter krijgen. Maar de fysiotherapeute heeft me daar dus al fijn mee geholpen.

Ok, de voorbereidingen. Huis natuurlijk wat opgeruimd, bedden verschoond, alle wassen gedraaid en gestreken, wat koeken gebakken voor onderweg, saté gemaakt voor onderweg (echt vakantie-eten voor ons) en alvast de tassen zover mogelijk ingepakt. De entreekaarten voor Gardaland online gekocht en klaar liggen en alvast het telefoonnummer van onze gastvrouw in m´n mobiel gezet.

Lekker het nodige gedaan, dus vanavond tijd om te niksen. Daarnet nog met Joris buiten gezeten, want er was onweer, dus dat moesten we bekijken en toen natuurlijk voorgelezen.

Ondertussen trouwens ook hard aan het wennen aan m´n lenzen. Ik heb na de mislukking van de zachte lenzen, nu een ietsje hardere variant (stuk moeilijker uit m´n ogen te krijgen trouwens) en die blijven gelukkig wel op de goede plek zitten. Alleen de rechterlens is nog niet helemaal op de goede sterkte, ook die is nabesteld en als het allemaal naar wens is, dan ga ik de maandlenzen voor het echt bestellen. Wennen is het natuurlijk wel weer, maar ik verheug me er al op om de achtbanen in te kunnen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat m´n bril er af vliegt.

Sabine en Paul hebben een mazzeltje vanavond. Van kennissen kreeg Paul namelijk twee kaartjes aangeboden voor de premiere van "Men in Black III", ook al is het morgen gewoon een schooldag daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Dus die zijn lekker met z´n tweetjes genieten.

Morgenochtend de reisdocumenten bij elkaar zoeken en de toilettassen klaarmaken, dan hoef ik alleen tussen de middag nog maar omeletten te bakken voor op brood en dan zijn we er helemaal klaar voor! Om 13.05 uur vertrekken we naar het Gardameer!!

dinsdag, mei 22, 2012

Alweer bijna pinksterweekend

Jeeeeeee, dinsdag alweer, nog maar drie daagjes dan is het weer weekend.
En wat voor een weekend! Pinksteren!
Dat betekent dat we de maandag er lekker een vrij dagje bij krijgen.
We hadden al een tijd lang zin om eventjes wat met z´n viertjes te gaan doen en dat gaat dit weekend gebeuren.

Na veel zoeken, heb ik een appartement gevonden in Castelnuovo del Garda. Zoals duidelijk mag zijn, is dit vlak bij het Gardameer. Maar dat is niet het belangrijkste.
Het appartement ligt namelijk schuin tegenover
Zoals gezegd, het grootste pretpark in Italië. We zijn er vorig jaar al eens geweest en dat was een daverend succes! Nu wordt het nog mooier, want ook Joris mag nu in alle attracties.
We gaan dus heerlijk een weekendje pretparken!
Vrijdag meteen na school (13.05 uur) gaan we rijden en maandagochtend tegen een uur of tien rijden we weer lekker naar huis. Zaterdag en zondag gaan we overdag in het Gardaland doorbrengen.
Achtbanen, achtbanen, achtbanen en vast ook nog wat andere attracties, maar vooral achtbanen.
JOEHOE!!!
´s Avonds als het weer het toe laat lekker wandelen langs het Gardameer en vooral genieten van elkaars gezelschap.

Het regelen van het appartement was ook nog wat. Die mevrouw schrijft namelijk alleen maar Italiaans. Nu kan ik dat een klein beetje, maar daar is ook alles mee gezegd. Met hulp van google translate en vooral veel gezond verstand zijn we er toch uitgekomen.
Morgen de kaarten voor het Gardaland alvast online bestellen, dan hoeven we niet in de rij te staan zaterdag. Dat scheelt minstens een half uur!

maandag, mei 21, 2012

Kelchsau, Langer Grund

Eindelijk was het weer eens zo ver; zondag, niemand hoefde te werken, dus we gingen heerlijk met z´n viertjes de natuur in.
De keus was gevallen op de Kelchsau, een plaatsje in een zijdal bij Hopfgarten, waar je eindeloos kunt wandelen. Nu waren wij dat niet van plan, wij wilden gewoon een stukje wandelen, een mooi plekje vinden en daar gaan picknicken.
Je kunt bij Kelchsau kiezen uit de Kurzer en de Langer Grund. We liepen eerst een stukje over de weg de Kurzer Grund in, maar moesten continu opzij voor auto´s met allemaal feestelijk geklede mensen er in. Daar we in de brandende zon over een asfaltweg liepen, vonden we dat eigenlijk niet zo´n goed plan, dus we keerden om en gingen ons geluk in de Langer Grund proberen.
Maar eerst wilden de kinderen even het trappetje bij de beek af.

Daar vonden ze ook meteen iets interessants. Een klein slangetje. Het beestje was een cm of 10 lang en heel stoer en aggressief. We hebben hem met een takje uit zijn benarde positie op het beton bevrijd en hem in het gras gelegd. Met veel bombarie (open bek op ons af komen) kroop hij uiteindelijk dan toch maar tussen het gras weg. We hadden het idee dat hij zich daar toch iets prettiger voelde, maar dat kunnen we mis hebben. Hij lag natuurlijk erg lekker te zonnen.

Door het bos vervolgden we onze weg en al snel moest even naar beneden geklommen worden om te voelen hoe heerlijk het water was. Nou heerlijk KOUD dus :-)

Nog een stukje verder vonden we een paar prachtig grote stenen in de rivier waar we ons picknick plaatsje van hebben gemaakt. Allemaal de schoenen en sokken uit, voetjes in het water (niet te lang) en genieten van het meegenomen voedsel. We hadden een kip/pesto/tomaat/buffelmozarella salade meegenomen, en salami, appels, maagvullende puberkoeken (mueslikoeken) en natuurlijk een anderhalve literfles drinken.
Ondanks het koude water was het zo in het zonnetje loeiwarm en na verloop van tijd vond ik het niet meer fijn,

 dus zijn we verder gaan wandelen door het bos. Leuk een lekker klein paadje, dat maakt het tenminste een beetje avontuurlijk!




Een stuk verderop kwamen we op een koeienwei terecht, waar de dames koe voor de middagzon aan het schuilen waren in de stal.

Nadat we de dames hadden bewonderd zijn we nog een stukje verder gaan lopen, maar moesten al snel weer terugkeren, daar de volgende weide bevolkt werd door paarden en we daar niet op mochten. De koeien hadden ondertussen besloten, dat als wij buiten konden lopen, zij dat ook konden.
Dit jonge dier (volgens ons een pink) was wel wat schuw, maar toen we rustig bleven staan en tegen haar praatten, durfde ze toch naar de trog om te drinken. De dames wilden niet geaaid worden, bleven op gepaste afstand van ons staan, dus we hebben daar verder ook geen poging toe gedaan.
Het was wel duidelijk dat ze niet veel mensen gewend waren. Ook bijzonder, meestal moet je jezelf tussen de koeien doorwringen, want ze staan ook regelmatig midden op een pad en gaan echt niet voor je opzij.

Hierna zijn we weer rustig aan naar huis gecruised, waar we van de rest van de dag hebben genoten op ons terras. Boekje erbij, glaasje bier, glaasje wijn, glaasje limonade, prachtig uitzicht over een mooi berglandschap.....verrek het lijkt wel vakantie!