In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juli 30, 2008

Log jij eigenlijk nog wel eens?

vraagt Paul me vanochtend.
Uhhhh eerlijk gezegd, nee dat heb ik al een hele tijd niet meer gedaan.
Op de een of andere manier vliegen de dagen zo snel om dat ik er niet eens aan denk.

Natuurlijk gebeurt er nog wel van alles.
We zijn nu echt op gang met het zoeken naar een eigen huisje hier in Brixen, huizen in de prijsklasse die wij kunnen betalen moet je met een vergrootglas zoeken dus we nemen er de tijd voor. Maar nu de huur flink (27%) is verhoogd, wordt het huren voor ons toch echt minder interessant.

Verder is ons hart gisteren tijdens een flink onweer even goed overgeslagen.
Behalve dat het water met erg grote bakken uit de hemel kwam (we herinneren ons de overstroming van 2006 nog steeds alsof het gisteren was), stonden we op het balkon te kijken toen er een bliksemflits erg dichtbij insloeg. We gokken dat het hoogstens bij het vliegveldje bij Kirchberg was, maar vermoeden nog eerder bij de ingang van de tunnel. De knal die daarop volgde, was zo hard dat hebben we nog nooit gehoord. Het huis stond er in ieder geval behoorlijk van te schudden.

En natuurlijk zijn we aan het werk. Vanochtend stonden we om 8 uur alweer op de camping om het netwerk te controleren na het onweer van gisteren. Van huis uit konden we het netwerk niet bereiken dus dan moet je er echt even heen.
Na het resetten van een modem liep alles gelukkig weer als een treintje en daar het andere modem gewoon draaide, heeft als het goed is geen van de klanten hier last van gehad.

Nu zit ik nog even te wachten op een klant die een pc komt afleveren en dan ga ik snel naar de camping om bij klanten een andere ontvanger neer te zetten. Ze zitten blijkbaar net in een dip-gebiedje, want een rij verder is er prima ontvangst alleen bij hun niet, heel raar.
Het kan ook zijn dat er een apparaat daar op ons netwerk staat te storen, maar Paul vertelde dat als hij dat wil kunnen meten, hij een zeer duur, zeer specialistisch apparaat moet hebben en dat gaan we echt niet aanschaffen. De kosten moeten de baten niet met het 10- tot 30-voudige overtreffen natuurlijk.