In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 08, 2008

Hoogste tijd voor een bouw-update

Natuurlijk gebeurt er het nodige, maar veel foto´s hebben we niet meer gemaakt.
In ieder geval zit het dak er zodanig op dat de sneeuw kan komen zonder dat wij daar verder last van gaan hebben. De teerlaag die erop ligt is sterk genoeg om de winter zonder problemen door te komen.


Verder hebben we een prachtig uitzicht en koeien met bellen voor de deur :) Wij vinden het helemaal niet erg om daardoor wakker geklingeld te worden.


Afgelopen week is er door de bouwjongens niet heel veel meer gedaan, vooral omdat onze polier (bouwopzichter) 2 dagen vrij had. Dat betekent dat het team dan ook niet wordt ingezet. Erg jammer voor ons, maar goed het is nu eenmaal zo, die jongens willen ook wel eens een keertje vrij natuurlijk.

Vandaag zijn we weer hard aan de slag geweest.
Christian Bucher, onze installateur, kwam langs om te bekijken waar we de waterleidingbuizen neer moeten leggen en waar de leidingen voor de vloerverwarming komen te lopen. Daarvoor hebben we ook al het nodige uitgetekend, wat je hier kunt zien.


Toen hij weg was, zijn Paul en ik aan de slag gegaan. Gaten boren en zo diep uitslaan als nodig. Hier zie je Paul aan de slag in de badkamer.


Wat wij ook een beetje maf vinden, is de manier waarop het dak wordt vastgemaakt. Met een paar flinke staalkabels dus, volgens de mannen hier kan het dan echt absoluut niet wegwaaien in geval van een flinke storm. Wij geloven dat dan maar gewoon.



En voor het geval dat jullie denken dat Paul de enige is die in het huis werkt, ook een foto´tje van mijzelf. Paul had er jammergenoeg niet aan gedacht om mij op de foto te zetten toen ik met het lichtere breekwerk bezig was.
Op de foto kun je ook goed zien hoeveel stof er in de rondte vliegt.


Morgen gaan we eerst maar weer eens kijken wat de buren doen. We moeten nog wel het een en ander uitboren, maar wij gaan niet de enigen zijn die op zondag zoveel herrie gaan lopen maken. Er moet ook nog het een en ander bij mekaar geveegd worden dus dat hebben we sowieso voor morgen op de planning staan.
Ook zijn we nog niet helemaal klaar met het uittekenen van de aansluitpunten voor stopcontacten en schakelaars en daar dat natuurlijk mooi zonder herrie gedaan kan worden, ook een prima klusje voor de zondag.