In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, mei 31, 2016

ff lekker wandelen

Vanochtend spoelde het van de lucht, tussen de middag was het niet beter (en at ik het restje van gisteravond op) en ook vanmiddag werd het maar niet droog. Bleeeeeegh!
Maar goed, er is wel weer het een en ander in het huishouden gedaan, Paul heeft weer wat klanten kunnen bedienen en Sabine en ik hebben de tafeldecoratie voor haar serveerexamen van vrijdag alvast voorbereid.

Daar ik weet dat iedereen natuurlijk ontzettend nieuwsgierig is naar ons avondeten :-) hier de foto (hoe krijg ik ze toch altijd zo prachtig onscherp....):
We hadden stamppot van zoete aardappel en nep-cheddar kaas. Daarbij kort gebakken rode puntpaprika, lente-ui, mais en rode chilipeper met daarbij pittige cevapcici. Ik vond het heerlijk, dochter houdt niet zo van zoete aardappel en warme paprika en manlief vond de zoete aardappel met cheddar kaas niet zo´n bijzondere combinatie. Het was in ieder geval lekker vullend en met al die groentes ook nog eens gezond.

Ondertussen was het trouwens droog geworden en een uur na het eten durfde ik wel een wandelingetje aan. Manlief en ik zijn lekker een stuk richting Kirchberg gewandeld, langs de spoorlijn.

Dit vond ik wel grappig, de hele weide gemaaid, behalve het stuk in het midden. Het was zeker etenstijd....

Deze roze kaarsen vind ik ook al zo leuk.

En tot slot nog een mooi sfeerplaatje.

Dochter is ondertussen wat mopperig, die moet morgen haar kookexamen doen en is met de voorbereidingen bezig. Ondanks dat ze zelf denkt van niet, vermoed ik dat ze toch wat zenuwachtig is.

maandag, mei 30, 2016

Afgelopen weekend

En toen was het weekend alweer voorbij.
Zaterdagochtend zijn Paul, Joris en ik eerst naar Hopfgarten gereden om voor Joris nog snel een relatief nette spijkerbroek te kopen. Ze gaan met de Wien-Woche deze week ook naar een musical en daar mag hij z´n joggingbroeken niet aan. Hij had gelukkig al wel een nette blouse, dus die hoefden we niet extra te kopen.
Vervolgens heb ik me zitten verlekkeren aan een aantal afleveringen van de Serie "The Taste" op 24 Kitchen. Ik vind het altijd heerlijk om te kijken hoe andere mensen creatief aan het koken zijn.
Daarna gingen Sabine en ik naar Hopfgarten om nog wat t-shirts voor mij te kopen, want ik heb bijna niets meer voor van de zomer. Omdat ik het zelf altijd moeilijk vind om te bepalen wat mij leuk staat en wat minder leuk, neem ik daarvoor graag mijn persoonlijke adviseuse mee.


Op het menu voor het avondeten stond witte koolstamppot met gehaktballetjes, ketjapjus, gebakken appel en gebakken banaan. Dat blijft toch altijd een heerlijk gerecht.

Joris moest natuurlijk weer gek doen en ik ben dan zo gemeen om dat op de gevoelige plaat vast te leggen.


De zondag stond in het teken van de formule 1 met helaas een uitval van Max Verstappen. Heel jammer, maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Paul en Sabine hebben allebei ook heerlijk (nou ja, als je veel gemopper heerlijk kan noemen... haha) zitten programmeren, terwijl Joris met zijn game-vrienden Destiny op de PS4 heeft gespeeld.
Ik ben na de formule 1 de keuken ingedoken, want ik had bedacht dat we wel weer eens gebruik konden maken van onze conimex pakjes.
Een foto ben ik vergeten te maken, maar we aten: Sajoer groenten (witte kool, wortel, radijsjes (tja je moet die dingen ergens kwijt) en ui), ajam paniki, babi ketjap en sambal goreng telor. Daar nog kroepoek, komkommersalade en gebakken uitjes bij en je had weer een maaltijd om u tegen te zeggen.

Vandaag had Sabine vrij en konden wij wat langer slapen, omdat de schoolbus naar Wenen pas om half negen zou vertrekken. Joris had op zondag z´n tas alvast gepakt, zodat ik vandaag alleen de toilettas en z´n ziekenfondspas nog in moest pakken. Daarna reden we door naar de Billa waar hij een pikante Fleischkassemmel, een speck-stangerl, twee kamin-würstl en een flesje drinken kocht. Volgens hem was dat echt genoeg voor de hele dag. Het leek Paul en mij niet echt heel veel, maar goed, als hij het genoeg vindt.... Hij heeft ook nog 2 zakjes met gemengde noten in z´n tas zitten, dus dat komt vast wel goed.

Tussen de middag had ik helemaal geen trek in brood, dus vulde ik een flinke puntpaprika met bieslook-roomkaas.(zelfgemaakt natuurlijk)
De bieslookbloemetjes erop gaven nog wat extra kleur en smaak.


Het weer werkte vandaag ook niet erg mee, vanochtend lichte miezer met vervolgens steeds buien. Om die grijzigheid wat tegen te werken bakte ik een boterkoek. Tja een mens moet wat.
Naast het huishouden heb ik vandaag heerlijk Weblogs gelezen, en voor het avondeten aten we eiernoedels met kipfilet, gemengde groenten (paprika, lente-ui, wortel, verse knoflook, verse gember) in zwarte bonen-pepersaus. Snel, lekker en nog gezond ook.

Nu staat de afwasmachine te draaien, Paul is aan het programmeren, Sabine speelt "The Witcher" op de PS4 en ik ga zo maar eens verder met blogjes lezen.